Úszókapu

FIGYELEM!!! A POSTAI SZÁLLÍTÁS AZ EXTRA MÉRETŰ (2M FELETTI) SZETTEKNÉL ÉS A SÍNEKNÉL AZ MPL TÚLTERHELTSÉGE MIATT SZÜNETEL! Az úszókapu egy olyan toló kapu, ahol a talajszinten nincs lefektetett vezetősín. A kapu a kapunyílás mellett kiképzett, betontuskóhoz rögzített, két darab masszív görgőcsoporton gördül konzolosan, a kapu alján lévő „C” sínben futva.

Az úszókapunak a hagyományos tolókapuval és szárnyaskapuval szemben számos előnye van:  

A szárnyaskapukkal ellentétben, sokkal kisebb területet foglal el a bejáróból-beállóból,

mivel a kapugörgők zárt rendszerben futnak, így nem érintkeznek közvetlenül a talajjal, ezért működésüket nem zavarja kavics, faág, falevél vagy egyenetlen felszín.

A vezető szerkezet sokkal kevésbé érzékeny az időjárás viszontagságaira, pl.: lefagyás, mély hó, ónos eső, stb. 

A kapunyílásban és mellette nem kell futósínt lefektetni, így sokkal rövidebb szakaszon kell alapozni (mindössze 15-20%-a csak a toló kapuénak).   

Egyetlen hátránya, hogy nyitásához hosszabb helyre van szükség. Ahol a helykérdés nem okoz problémát, ott célszerű úszókaput használni!

A KANO úszókapu gyártmányok egyedüli sajátossága, hogy a görgőcsoportok speciális, méretre gyártott csapágyakkal készülnek (narancs metszet). Extra vastag futófelületük csapágy keménységű edzett krómacél! Ez hosszú élettartamot, kiemelkedő terhelhetőséget és futásteljesítményt biztosít.

8. kép